Fototeràpia Syntonic

Syntonic, que també es coneix com fototeràpia optomètrica, és actualment la branca més avançada de la ciència clínica optomètrica.

Consisteix en l'ocupació de freqüències visibles de la llum o color, a través del sistema visual, per millorar l'atenció visual i capacitat per comprendre el que veiem. La fototerapia Syntonic s'utilitza des de fa més de 50 anys als EUA en el camp de la optometria i està provada com un recurs tant segur com efectiu, amb un alt nivell de resultats amb èxit.

La fototerapia Syntonic és un tractament efectiu per a problemes visuals i tots els relacionats amb la visió, com ara mals de cap, problemes de lectura, manca d'atenció, ambliopies (ull gandul) i estrabisme o ulls creuats.

També s'utilitza per al tractament de conseqüències visuals de l'estrès i traumes, incloent aquí les lesions cerebrals adquirides com els traumatismes cranioencefàlics.

Sovint la fototeràpia Syntonic és un tractament primari o es pot utilitzar de manera conjunta amb altres tractaments com la teràpia visual neurocognitiva.

L'objectiu de la fototerapia Syntonic és tractar les condicions visuals equilibrant el sistema nerviós autònom, responsable del control del nostre camp de percepció visual. La llum que entra a través dels ulls no només ens permet veure sinó també uneix altres importants centres cerebrals com l'hipotàlem i la glàndula pineal per permetre que passi el procés normal de la visió. Així, la fototeràpia optomètrica, pot actuar com una poderosa eina per estimular la bioquímica del cervell per mitjà del sistema retino-hipotalàmic.


Com es fa?

Es fa en consulta amb un instrument que porta incorporat uns filtres de colors amb unes freqüències determinades o a casa amb un altre aparell i uns filtres de colors ambdós aprovats pel College of Syntonic Optometry. 

Teràpia en consulta: una sessió diària de dilluns a divendres de 10 minuts, durant 4 setmanes, en total 20 sessions. Es fa una revisió de camp visual cada setmana. 

Teràpia a casa: una sessió diària de dilluns a diumenge de 20 minuts, total 20 sessions en 3 setmanes. Es fa una revisió de camp visual cada setmana.